Select Page

Organizacijos

Jaunų tėvų bendruomenė

rSausio 24 dieną, 2022, susitikome su Rasa Salygiene, asociacijos „Šiaulių rajono jaunų tėvų bendruomenė” vadove. Ši asociacija įkurta 2017 m. sausio mėnesį Kuršėnuose. Pagrindinis asociacijos tikslas yra vienyti tėvus bendriems tikslams. Įgyvendinami projektai, skirti  nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimui Šiaulių rajone. 

Asociacijos iniciatyva buvo suorganizuotas ir profesionalaus dailininko A. Seselsko pagalba išpieštas “LAUKO PAVEIKSLAS” ant betoninės sienos Daugėlių gatvėje, Kuršėnuose. Piešinys pagyvino ir atgaivino erdvę esančią netoli Kuršėnų Daugėlių Progimnazijos. Šiuo piešiniu Kuršėnai ypač didžiuojasi – tai vienintelis pasakos siužeto piešinys Lietuvoje  “Pasaka apie Saulės mergelę”. Daugėlių progimnazijos mokiniai įgarsino  ir pačią pasaką, kurią galima išgirsti nuskenavus po pasakos įrašu pritvirtintą QR kodą. Klausantis pasakos, lėtai einama patvoriu, stebint kaip įstabiai keičiasi ir ką byloja kiekvienas pasakos personažas. Parėmus verslui,  pastatytas  inovatyvus išmanusis  pasakų suolelis, ant kurio prisėdus ir paspaudus specialų mygtuką, klausantis pasakos,  galima pasinerti į stebuklingą ir intriguojantį  mistikos pasaulįį.  Apačioje galite matyti kaip asociacijos „Šiaulių rajono jaunų tėvų bendruomenė“ dėka  atgijo nyki  betoninė tvora Kuršėnuose.

Viena džiugiausių akimirkų, pasak R. Salygienės –  įsitraukimas į  projekto “Čia ir dabar savo tikslo link” veiklas. Šis projektas skirtas pilietiškam  jaunimui ugdyti, projektą atstovauja  patyręs ir  įkvepiantis motyvatorius Gabrielius Liaudanskas – grupės G&G Sindikatas lyderis.  Projekte praleistas laikas palieka išskirtinį  teigiamą pėdsaką ne vieno jaunuolio širdyje, neaplenkiant ir  suaugusiųjų. Geroji projekto motyvatorių patirtis apie savanorystę, donorystę įkvepia veikti kitus!